Kundtjänst

Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får.

Du kan vara lugn, vi hjälper dig att välja rätt. Följ länken nedan så finner du vår produktväljare där vi genom några enkla frågor guidar dig så du får det abonnemang som passar dig bäst.

Jag bor i villa

Jag bor i lägenhet

Givetvis kan du det. Även om du har bindningstid kan vi hjälpa dig och du får då tillgodoräkna dig eventuella kampanjer eftersom du tecknar abonnemang hos oss under kampanjperioden.

Ja absolut kan man besöka oss. Vi är ett 100% lokalt ägt företag och har våra rötter här i Ljungby. I vårt huvuddirektiv står klart och tydligt att vi jobbar kundfokuserat och att våra kunder lätt skall kunna komma i kontakt med oss är en självklarhet. Vi har våra lokaler på Gängesvägen 13 tillsammans med vår ägare Koneo som har funnits i Ljungby sedan år 2000. Där finner du rådgivare och teknisk personal som står till er tjänst.

Självklart. Via vår installationsgaranti är det ett av våra kundlöften att er anslutning skall fungera, innan vi börjar debitera er. Om ni behöver utökad hjälp så har vi vår installationshjälp som innebär att vi ser till att era enheter också fungerar mot internet.

Ja via vår samarbetspartner Telavox kan vi erbjuda IP telefoni till er.

Nej det gör vi inte. Det är endast Ljungby Energi som levererar TV kanaler via fibernätet, ingen annan. Avtal gällande TV kan endast tecknas via Ljungby Energi.

Nej tyvärr ingår inte router i våra abonnemang.

Oavsett om du har fiber idag från en annan leverantör eller om du vill skaffa fiber så börjar du med att fylla i vårt beställningsformulär.

Beställ fiber

Driftinformation

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

uppdatering gällande driftavbrottet hos Ljungby Energi: All trafik skall vara uppe igen. Skulle ert internet inte hoppa igång av sig själv ber vi er starta om både kundenhet och router. #driftstatus ... Se merSe mindre

4 veckor sedan

Ljungby Energi informerar:

Vi har ett större fiberavbrott i Ljungby som främst berör förbindelser söder och väster om Ljungby. Störningen drabbar även kunder i Heimstadensnät. Felsökning pågår #driftstatus
... Se merSe mindre

4 veckor sedan

9 CommentsKommentera på Facebook

Finns det inte någonstans man kan få mer info?

Hoppas det går igång snat

Jag satt mitt i en pokerturnering online. Det händer ca 1gång/månad att uppkopplingen går ner, men kommer åter igen efter en stund. Nu ere 4 tim. Va säger policyn om eventuell ersättning tro? Mvh. "Byter-kanske-leverantör"

Inget fiber i Vrå-Broddhult efter 6 timmar. Dags för lite mer info och en prognos

Össjö, bräkentorp är utan.

Vi är utan, Skifteryd i Torpa socken

Jag har varit utan sen 11.15. Inget kul när man arbetar hemifrån 🫤. Jag hoppas att det ska vara igång senast imorgon från 7.00. Men en uppdatering hade inte varit fel så era kunder kan få information vad felet är

Nån som fått tillbaka internet?

View more comments

Driftstörningen i GlobalConnects nät ska nu vara åtgärdat. #driftstatus ... Se merSe mindre

2 månader sedan
Ladda mer

Felanmälan

Har du problem med ditt internet?

Fyll i uppgifterna här bredvid och skicka in en felanmälan.